Trgovina

Literatura

Za teoretični vpogled jogijskega znanja, lahko pri nas dobite spodnjo literaturo. Nakup literature je možen v prostorih društva v Mariboru, med urami vadbe ali pri vašem inštruktorju.

Sistem Joga v vsakdanjem življenju uspešnica

Paramhans Swami Maheshwarananda

Sistem joga v vsakdanjem zivljenjuKnjiga Sistem Joga v vsakdanjem življenju je dragocen priročnik, ki je primeren za posameznike in za inštruktorje. Napisana je zelo pregledno in sistematično, poleg tega pa vsebuje bogat slikovni material. Najbolj obsežen del knjige je namenjen osmim stopnjam asan in pranajame ter natančnim navodilom za njihovo izvajanje. Opisane in prikazane so tudi prečiščevalne tehnike hatha joge (t.i. hatha joga krije). Poleg tega knjiga vsebuje navodila meditacije samoanalize ter opiše nasledstvo duhovnih učiteljev Joge v vsakdanjem življenju.

ISBN: 3-85052-006-4, trda vezava, 448 strani v barvi, 17 x 24 cm

Skrite moči v človeku uspešnica

Paramhans Swami Maheshwarananda

Skrite moci v cloveku Knjiga o čakrah in kundalini: Skrite moči v človeku, daje podroben pregled in vpogled v način delovanja energijskih središč, ki se nahajajo v nas, ter skritih moči, ki določajo našo usodo. Avtor nas skozi knjigo vodi postopoma, seznani nas z osmimi glavnimi čakrami in njihovimi funkcijami ter lastnostmi. Ne posreduje nam zgolj teoretičnega znanja temveč nam daje praktična navodila in tehnike, da bolje spoznamo in razumemo sebe ter na tak način prispevamo k prijaznejšemu in mirnejšemu sobivanju z ljudmi, naravo in ostalimi živimi bitji na tem planetu. 

Posebnost pričujoče knjige o čakrah je, da je v njej opisana tudi manj znana bindu čakra, ki je ena najskrivnostnejših in najbolj nenavadnih energijskih središč v človeku. Prav danes veliko ljudi sanja o "vrelcu večne mladosti". Ta izvir mladosti, vitalnosti in zdravja se nahaja v bindu čakri, s pomočjo posebnih vaj pa ga lahko vzpodbudimo, da začne teči.

ISBN: 961-238-623-4, trda vezava, 272 strani v barvi, 17 x 24 cm

Izbrani biseri

Paramhans Swami Maheshwarananda

Izbrani Biseri Zbirka predavanj Paramhans Swami Maheshwaranande z razlicno tematiko, med drugim tudi o meditaciji, karmi, mantri, molitvi, satsangu, joga nidri...

ISBN: 961-90695-0-1, 110 strani

Joga za hrbtenico

Paramhans Swami Maheshwarananda

Joga za hrbtenico Enostavne, vendar učinkovite joga asane za odpravljanje ali lajšanje težav s hrbtenico in za vzdrževanje njene prožnosti in gibljivosti. Asane so podrobno opisane in predstavljene z ilustrativnimi skicami, podana pa je tudi podrobna medicinska razlaga funkcij hrbtenice ter delovanje posameznih asan iz medicinskega vidika. Knjiga ima tudi uradno medicinsko priporočilo kot program preventive proti raznovrstnim težavam, ki nastopajo predvsem pri hrbtenici ali pa so z njo povezane.

ISBN: 961-90214-0-1, 136 strani, veliko slikovnega materiala (knjiga je žal pošla, možno jo je dobiti v knjižnicah; v pripravi je predelana in razširjena izdaja) 

Joga v vsakdanjem življenju 1. del pošlo

Paramhans Swami Maheshwarananda

Prva (začetna) stopnja vadbe po sistemu Joga v vsakdanjem življenju. Vsebuje opis in razlago SARAV HITTA asan (vaje, primerne za vsakogar) ter drugih enostavnih telesnih vaj, ki jih lahko izvaja vsakdo, ne glede na starost in razgibanost. Knjiga nas postopoma uči tudi sproščanja, pranajame in meditacije. V uvodu je na kratko predstavljena joga in sistem Joga v vsakdanjem življenju.

146 strani, veliko slikovnega materiala (knjiga je žal pošla, možno jo je dobiti v knjižnicah, njena vsebina pa je v celoti zajeta v knjigi Sistem Joga v vsakdanjem življenju)

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Maribor ©  2018 - Vse pravice pridržane