Skip to main content

O društvu

Poučujejo

 • dr. Dejan Dinevski

  Dejan DinevskiJe predsednik Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor, kjer je učitelj joge od leta 1990. Sicer je redni profesor na Medicinski in Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru, kjer poučuje tudi predmet Joga v športu. Joge se je učil in jo poučeval na več kot 100 mednarodnih seminarjih na vseh kontinentih. S proučevanjem vplivov joge in meditacije na zdravje, telo, um in psihološko stanje človeka se ukvarja tudi raziskovalno.

 • Borut Suhadolnik

  Borut SuhadolnikJe mag. strojništva in inštruktor joge od leta 2000. Jogo je poučeval v Slovenski Bistrici in Mariboru. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani, mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju ter pridobljen naziv učitelj joge. V okviru društvu je aktiven tudi kot član izvršnega odbora.

 • Marjan Savnik

  Marjan SavnikJe prof. sociologije in pedagogike, ki se z jogo srečuje in jo raziskuje zadnjih 20 let. Opravljene ima izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani ter pridobljen naziv inštruktor joge iz strani Zveze Joga društev Slovenije. Sam pravi: »Eden glavnih razlogov, da sem inštruktor joge, je, da na vadbi vedno znova doživim eno najlepših izkušenj. In sicer, da ljudje odidejo z vadbe sproščeni, umirjeni, napolnjeni z energijo in s kakšno novo koristno informacijo za življenje in zdravje.«

 • Sonja Trplan

  Sonja TrplanSpecialna pedagoginja in inštruktorica joge od leta 1991, hkrati pa tudi podpredsednica Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani, mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju ter pridobljen naziv učiteljica joge. Že 20 let se ukvarja z jogo za otroke ter v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj soustvarja Pravljice z jogo. Svoje bogate izkušnje posreduje tudi kot predavateljica na izobraževanju inštruktorjev joge v Zvezi joga društev Slovenije.

 • Majda Lindič

  Majda LindicUniv. dipl. sanit. Inž., ki je bila pred svojo upokojitvijo zaposlena kot zdravstvena inšpektorica z obsegom del in nalog nadzora nad vsem, kar ogroža zdravje in življenje ljudi. Od svoje upokojitve leta 2012 poučuje jogo v vadbeni enoti Murski Soboti.

 • Srečko Pavlič

  Srecko PavlicDipl. soc. del. spec., ki je od leta 2014 upokojen delavec SVZ Hrastovec – Trate. 

  Je eden od naših inštruktorjev z najbogatejšimi izkušnjami, saj poučuje Jogo v vsakdanjem življenju že od leta 1992. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani.

 • Rozika Sraka

  Rozika SrakaUniv. dipl. inž. geodezije in inštruktorica joge od leta 2001. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani, mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju ter pridobljen naziv učitelj joge.

 • Tanja Bunderl

  Tanja BunderlJe inštruktorica joge za otroke in odrasle, ki od leta 2013 poučuje jogo v vadbeni enoti Murska Sobota.

 • Muktananda Jöbstl

  Muktananda Jöbstl

  Muktananda JobstlProf. sociologije in zgodovine in učitelj joge od leta 1997. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani ter pridobljen mednarodni certifikat za učitelja joge po Sistemu Joga v vsakdanjem življenju. Redno se udeležuje mednarodnih seminarjev joge, svoje znanje pa rad poglablja tudi s pomočjo literature o jogi. Vodi tečaje hatha joga krij, naprednih tehnik čiščenja telesa. Njegov moto je stara sufijska modrost: "Človekovo je samo tisto, česar ne more izgubiti v brodolomu."

 • Hariom Jöbstl

  Profesorica sociologije in filozofije, ki poučuje jogo od leta 2005. Ima pridobljen mednarodni certifikat za učitelja joge po Sistemu Joga v vsakdanjem življenju. Redno se udeležuje mednarodnih seminarjev joge, kjer poglablja svoje znanje in izkušnje.

 • Vesna Kovačič

  slika Vesna KovačičJe magistra ekonomije in inštruktorica joge od leta 2008. Opravila je športno-medicinsko strokovno izobraževanje na Pedagoški fakulteti v Mariboru in mednarodni izpit za učiteljico joge. Ima dolgoletne izkušnje z vadbo joge na višjih ravneh (od 4. do 6. stopnje) ter vadbo joge za hrbtenico. Devet let je uspešno vodila jogo v Domu Danice Vogrinec Maribor. Svoje poslanstvo je prepoznala v delu s starejšimi in invalidi. V mariborskem društvu je prva pričela redno voditi vadbo joge na stolih. Gre za prilagojeno vadbo sede, ki je primerna za prav vse, še posebej za gibalno ovirane. Njen moto se glasi: Kjer je volje, tam je tudi pot!

 • Branka Arko

  Branka ArkoProf. sociologije in slovenščine in inštruktorica joge od leta 2002, hkrati pa tudi tajnica Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor. Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani, mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju ter pridobljen naziv učitelj joge. Od leta 2012 do leta 2013 je učila jogo v Washingtonu v ZDA ter s tem pridobila dragocene izkušnje tako pri vodenju vadbe kot v vsakdanjem življenju.

 • Jyoti Jöbstl

  Jyoti JobstlProf. angleščine in geografije, ki se z jogo se ukvarja od leta 1994. Jogo uči od leta 2000, aktivno sodeluje v vsakdanjem življenju društva ter se redno udeležuje mednarodnih seminarjev joge. Opravljen ima izpit za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani ter mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju.

 • Klavdij Jöbstl

  Klavdij JobstlProf. slovenščine in sociologije, ki se ukvarja z jogo od 1989, jogo pa poučuje od leta 1998. Zraven izobraževanj na Fakulteti za šport in mednarodnih seminarjih joge, v okviru katerih je je opravil potrebne izpite za inštruktorja joge, se je usposobil tudi za vodenje tečajev hatha joge (tehnik prečiščevanja telesa za zdravje). Ima pridobljen naziv učitelj joge.

 • Olivera Djordjević

  Olivera DjordjevicEtnologinja/antropologinja,ki že več kot dvajset let na poti praktičnega udejanjanja "joge v vsakdanjem življenju" kot kvalitete življenja. Opravljen ima mednarodni izpit za inštruktorja Joge v vsakdanjem življenju. Sebe in druge nenehno spodbuja k doseganju vedno boljšega telesnega in notranjega počutja, zadovoljstvu s samim seboj, občutku sreče in hvaležnosti, da vsak zase lahko živi to kvaliteto življenja. Pogosto uporabljen stavek na njenih vadbah, ki ima motivacijski učinek, je: " Imejte se radi!«.

 • Nadja Horvat

  Nadja HorvatDipl. ekon. in ljubiteljica ter izvajalka naravnega konjarstva. Sprva je učila jogo za otroke, od leta 2003 uči pa tudi klasično vadbo joge po Sistemu Joga v vsakdanjem življenju. Z občasnimi potovanji v centre joge (ašrame) Joge v vsakdanjem življenju v Indiji pridobiva dragocene izkušnje in znanja o zdravem in srečnem življenju.

 • Ines Grabnar

  Ines GrabnarUniv. dipl. ing. kemijske tehnologije in inštruktorica joge od leta 2012.  Ima opravljene izpite za inštruktorja joge na Fakulteti za šport v Ljubljani, mednarodni izpit Joge v vsakdanjem življenju ter pridobljen naziv inštruktor joge.