Skip to main content

Objave v medijih

2017

Joga za vsakogar 

(Lepa in zdrava, Večer, september 2017)

Z redno vadbo joge lahko prispevamo k izboljšanju zdravja, psihofizičnega stanja, splošne kondicije, k občutenju svojega telesa in energije ter izboljšanju kognitivnih sposobnosti.

Preberi več ...

Intervju z dr. Dejanom Dinevskim v oddaji Osebno, 1. del

(Net TV, oktober 2017)

Kaj prinaša moderna tehnologija v medicino in izobraževanje zdravnikov? Kakšne so dobrobiti joge v športu? O sodelovanju z Rokom Petrovičem in Tino Maze. Kakšne vrste joge obstajajo? O telesnih in dihalnih vajah ter meditaciji in duhovnosti – celostna in izvorna joga. Kakšna je joga, duhovnost in psihologija človeka v Indiji? Joga in meditacija dokazano pripomoreta k dobremu zdravju in zviša kakovost življenja nasploh – od dobrega počutja do boljših odnosov. Joga za hrbtenico, joga proti stresu, joga za starejše in joga za otroke. Kako smo pred 27 leti ustanovili društvo Joga v vsakdanjem življenju Maribor in kako smo se razvijali na temelju prostovoljskega delovanja.

Preberi več ...

Intervju z dr. Dejanom Dinevskim v oddaji Osebno, 2. del

(Net TV, oktober 2017)

Od kod joga izvira? Ali spada v new age gibanja? Kaj dejansko piše v joga sutrah? Jogijsko učenje je nad ezoteričnim jezikom. Kakšna je vloga učitelja v jogi? Duhovno dimenzijo življenja, ki je globoko osebna, mora vsak človek razviti sam. Duhovnost v bistvo razkrije Srečko Kosovel v pesniškem jeziku. Kaj je zavest? Kako z meditacijo raziskujemo zavest? Kaj se resnično dogaja med meditacijo? Ali sta religija in meditacija povezani in kako gledamo zahodnjaki na to? Ali sta zahodna civilizacija in politični sistem v krizi?

 Preberi več ...

 

2016

Joga: zanesljiva pot do sproščenosti, dobrega počutja in energije v vsakdanjem življenju (Siol.NET)

Stres, pomanjkanje energije, medosebna odtujenost so pogoste posledice življenja v sodobnem času. Dr. Dejan Dinevski, strokovnjak za jogo in meditacijo, pa pravi, da se pred težavami ni mogoče skriti, zato jih je modro sprejeti, osmisliti in preseči.


Manj stresa več zdravja (Namig - Večer)

Joga je celostna vadba, ki zaposli telo in duha. Telesne, dihalne in mentalne vaje so...

Kosovelova neujetost v koordinate (Večer)

Bojan Tomažič (intervju z: Dr. Dejan Dinevski)

"Prerojenje Srečka Kosovela je eden najbolj jasnih duhovnih vodnikov v zgodovini človeštva.