Skip to main content

Objave v medijih

Sodelovali smo na prireditvi Vege Maribor

V petek, 28. septembra 2007, se je naše društvo udeležilo vegetarijanskega dneva v okviru Festivala Stare trte, ki je največji in najpomembnejši jesenski turistični dogodek v Mariboru.

V petek, 28. septembra 2007, se je naše društvo udeležilo vegetarijanskega dneva v okviru Festivala Stare trte, ki je največji in najpomembnejši jesenski turistični dogodek v Mariboru. 

Vege Maribor, dan posvečen vegetarijanski kulinariki, je bil novost letošnjega celotedenskega Festivala Stare trte, najstarejše na svetu, ki ga organizira Zavod za turizem Maribor. 

Vege MariborVege Maribor 2Vege Maribor 3Vege Maribor 4
Na prireditvi se je s ponudbo na stojnicah predstavljajo 23 sodelujočih društev, gostincev, osnovnih in višjih strokovnih šol. Člani društva smo aktivno sodelovali z raznoliko kulinarično ponudbo. Ponudili smo preko 30 jedi, od paprikaša in zelenjavne enolončnice do različnih okusnih sladic. Nekatere jedi smo pripravili že vnaprej, druge smo pripravljali na prizorišču na Glavnem trgu tokom celega dneva. Zanimanje obiskovalcev za našo stojnico je bil veliko.

Predstavitve na stojnicah je spremljal glasbeni in drugi program na odru, kjer so člani društva prikazali asane, v skladu s temo dogodka tokrat tiste, ki blagodejno vplivajo na prebavo. 

  Predstavnik društva je sodeloval kot govorec na okrogli mizi na temo vegetarijanske kulinarike v dvorani Rotovža. Častni gost okrogle mize je bil g. Jože Gal. 

Teden pred prireditvijo Vege Maribor je bilo organizirano strokovno srečanje za gostince z namenom izboljšati vegetarijansko ponudbo v mariborskih restavracijah. Tudi na tem dogodku je sodeloval predstavnik društva s predavanjem.

S sodelovanjem smo zadovoljni - tako z izkupičkom od prodaje, ki smo ga namenili v dobrodelne namene kakor tudi s predstavitvijo društva ter z aktivnim sodelovanjem pri širjenju razumevanja vegetarijanstva.